jgradde

IT ONLY HAPPENS IN LONDON.

Kategori: Londonlivet

Tredje gången gillt. I London går främlingar fram till varandra. I London kan man bli uppraggad på väg hem från tunnelbanan. I London har det hänt mig tre gånger men inte förräns nu har jag faktiskt tackat ja. Kanske har jag missat min stora kärlek men i så fall kommer han förmodligen tillbaka. Idag kände jag att, vad fasen, om man inte vågar lite kommer man ju aldrig någonstans. Så efter att ha fått sällskap uppför gatan av en helt random kille som började snacka med mig och frågade efter mitt nummer och sa att nej, du får inte alls svänga höger här för jag har inte fått ditt nummer än och jag behöver det för vi ska gå ut och ta en drink imorgon, så gav jag in och bestämde träff imorgon där vi skiljdes åt idag. Känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen inte dyka upp. Fast om Pauline är hemma kommer hon nog sparka mig i baken, så vi får se hur det blir. Fortsättning följer, sovdags!

 

SWEDEN TRIP.

Kategori: Jorden runt


Blev ju en spontantripp till Sverige från torsdag till måndag. Lyckades hålla det hemligt för Alice tills vi kom fram och lyckades få henne gråta tårar av lycka - mission accomplished. Hade himla trevliga dagar med jacuzzi, bastu, massa mat, massa öl, massa mys, livemusik, vänner, familj, mera mat, mera mys. Tänker inte lägga ut texten så mycket mer men det var hur som helst väldigt skönt att komma hem några dagar. Här ovanför ser ni några bilder från den soliga fredagen då vi först åkte fyrhjuling ut i skogarna utanför Skövde och sen myste runt i Hjo. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CORINTHIA WEDDING.

Kategori: Blommor

 
 
 
 
 
 
 
 
 

MACALLAN WHISKEY LAUNCH.

Kategori: Blommor


Gjorde i Onsdags en 7.5 meter lång table runner av blommor för launch av en ny whiskey. I deras tasting notes nämndes äpplen, apelsiner, kanel m.m därav frukten i arrangemangen. För övrigt är det en salig blandning av roso, freesia, dahlia, gerbera, nutan (svenskt namn?) och pittosporum i ett virrvarr av färger. Inte något jag vanligtvis skulle sätta ihop men den fick tydligen tonvis av kommentarer, superkul!
 
 
 

DH.

Kategori: Blommor


Diane Harbridge har delat en av dom färdiga bilderna på facebook. Superkul att se slutresultatet, och hur vackert blev det inte då! © Copyright Jay McLaughlin 2013. All rights reserved. "Sweetpea" and "Tulip" by Diane Harbridge.

SUNDAY WEDDING 29.09.13

Kategori: Blommor

 
 

FLORAL LETTERS.

Kategori: Blommor

Som många nog redan sett på Instagram och Facebook har jag i veckan jobbat med ett rätt stort projekt - och då menar jag STORT bokstavligt talat. Större än mig. Blev kontaktad av en trevlig dam som designar brudklänningar med bas uppe i Liverpool. Hon skulle plåta sin nya vår/sommar kollektion i London och ville ha två 6ft (jag är 5ft) bokstäver som bakgrund. Så fort jag hade ordern bekräftat satte jag Patrick på att bygga basen till mig, gjorda i 9mm träplankor. Dom täckte vi sedan med något som liknade hönsnät men med mindre hål och starkare ståltråd. Blommorna fick sen givetvis vänta till eftermiddagen innan plåtningen. Började täcka basen med gypsophila och hösthortensia som lycktligtvis torkar snarare än vissnar. Det var definitivt detta som tog längst tid och jag spenderade nog 4-5 timmar på varje bokstav innan allt var täckt. Klippte bara små bitar av blommorna och stack omlott ner genom "hönsnätet". När det var klart fäste jag på lite grönt, asparagus fern (kan för sjutton inte blomnamnen på svenska längre... plumosus kanske?) och murgröna. Sen fram på morgonkvisten gjorde jag rosorna och dahliorna. Dom klippte jag av hela stjälken på och trådade så att jag kunde sticka ner ståltråden bakom nätet och böja huvudena utåt. Finito! Totalt har det nog tagit 20-25 timmar för Patrick att bygga bokstäverna, och 20 timmar för mig att fästa blommorna, om jag räknar med dom två timmarna som jag fixade till allt i studion efter lite transportskador (som var förväntat). Väldigt spännande och intressant projekt och jag hoppas att jag får chansen att göra liknande saker i framtiden. Här kommer lite bilder.