jgradde

WORK OF THE DAY.

Kategori: Blommor

Två översta bilderna är ett event jag gjorde imorse, nedersta två bilderna är till Royal Airforce Club. Nu ska jag sova och ladda för sista arbetsdagen innan mamma och pappa och Petra och Bobby kommer!

VIEW FROM THE ROYAL PENTHOUSE AT THE CORINTHIA HOTEL.

Kategori: Londonlivet

Är det någon som har en sisådär 100 000 kronor över så kan vi använda min 50% personalrabatt och bo där över en natt?
 

BIG CHANGES.

Kategori: Londonlivet

Godkväll. Fick skäll av Sofie att jag bloggar för dåligt. Så här kommer en liten update om vad som händer i mitt liv just nu. Spenderade gårdagen på The Corinthia Hotel, ett av dom största och finaste hotellen i London. Åkte sedan på ett möte med bossen, där jag blev erbjuden en position som manager för floristerna i The Corinthia. Åkte från mötet med en miljon tankar i huvudet. Trodde att jag skulle vakna upp idag med ett Ja eller Nej som första tanke, men så var inte fallet. Åkte till Sophie's imorse med Gemma, och medans vi gjorde deras två arrangemang så rådfrågade jag henne, men blev inte mycket klokare. Åkte tillbaka till Temple för ett möte med alla managers och en timme senare så var beslutet taget, jag ska till Corinthia. Har inte riktigt smält det än. Men det kommer bli en gigantisk förändring till vad jag gör nu på dagarna, och den största förändringen kommer bli att jag har sista ansvaret för att allt funkar. Stort förtroende, stort uppdrag - men jag är väldigt exalterad. Känner när jag skriver detta att min svenska blir sämre och sämre, tur att familjen kommer på lördag så jag får prata svenska i några dagar, annars kanske jag börjar blogga på engelska. Hiiiiiiihooo, godnatt!

DELPHINIUM LOVE.

Kategori: Blommor


Idag gick jag lös på Delphinium i underbara färger tillsammans med Aconitum, Brassica, Astilbe och underbart grönt. Älskar att jobba lördagar när man har sånt bra urval, och - vi blev nästan helt klara med kontrakten vilket inte hänt på väldigt många lördagar. Puss!

NÅGON SOM VET VAD DETTA ÄR?

Kategori: Blommor

Mina flatmates fick med detta hem från Grekland och frågar nu mig vad det är och hur man ska plantera och sköta om den? Hjääälp!?

FRIDAY OFF.

Kategori: Londonlivet


Hade en ledig fredag. Mötte upp Emma i Angel sen så gjorde vi allt vad vi kände för. Tog en Pretzel och kaffe på en trappa i Angel, tog tuben till St Pauls och kollade på katedralen och Millenium Bridge, gick in en sväng på Tate Modern, hittade ett Wonderland där vi kastade bollar och drack Magners. Sen åkte vi tillbaka till Islington för att kolla på Takida, men orkade bara stanna och lyssna på förbanden, vilket inte var så illa. Nu ligger jag nerbäddad för att orka med en lång dag på jobbet imorgon, nöjd med dagens äventyr. Är så himla glad att jag har Emma, vet inte vad jag skulle gjort utan henne. Godnatt!

LAND LOCKED BLUES.

Kategori: Londonlivet

Okej, ni som inte vill höra gnäll kan sluta läsa nu. Mitt hjärna börjar dega ihop sig, och min nacke påminner mig varenda sekund om att den inte är nöjd med tillvaron. Jag vill ha mer personal, och jag vill ha David tillbaka från semester så vi slipper jaga på condi pojkarna varenda dag. Jag vill också ha en riktigt ordentlig mördarmassage från pappa om 12 dagar när dom kommer hit. Och jag vill ha mammas kanelbullar som hon lovat att ta med. Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig, halv nio en måndagkväll. Behöver vila mig i form igen. Puss!

SATURDAY CONTRACTS.

Kategori: Blommor

 
 

WORK, EAT, SLEEP.

Kategori: Blommor

Igår ville inte datorn samarbeta med mig, eller om det var internet. Skrev ett inlägg men det kom aldrig upp. Kommer inte ihåg vad jag skrev men förmodligen något om en helktisk 12-timmarsdag på jobbet. Kommer inte skriva så mycket annat idag, för har haft ännu en. Och imorgon kommer el grande finale, ska bli spännande att se hur stressigt det kommer att vara. Anledningen är judiskt nyår som går av stapeln imorgon, och alla skickar blommor till alla. Så idag har jag varit själv på kontrakt, istället för 5-6 personer som vanligtvis gör kontrakt på lördagar. Fick 42 vaser gjorda och har ungefär 70 kvar som måste bli klara imorgon. Såhär såg Temple ut när vi gick hem för en timme sen.

Imorgon ringer Helen och väcker mig klockan 7, bäst att vara på den säkra sidan då jag inte riktigt litar på mig själv längre. Nu ska jag krypa ner och släcka lampan, godnatt!

PUNTA UMBRÍA.

Kategori: Jorden runtPå måndagen satte vi oss först på en buss mot Huelva, och därefter en mot Punta Umbría. Där väntade hans föräldrar plus två fastrar på oss, lite smått läskigt men dom var snälla allihopa, och en faster pratade till och med engelska vilket var skönt. Efter ett dopp i havet och lite vila på stranden gick vi en långpromenad med hela familjen runt hamnen och ut på piren, och på vägen tillbaka stannade vi på en uteservering och åt spanska specialiteter. Bland annat miniräkor (med skal, ögon, antenner och hela köret), minimusslor och friterad fisk. På tisdagen låg vi på stranden i några timmar och sen åkte vi ut på Atlanten med deras båt, och jag fick fiska för första gången i mitt liv. Jag fick dock ingen fisk såklart, medan Damian och hans pappa fick en massa. På kvällen gick vi ut och åt och gick sen på stranden och kollade på stjärnorna (som jag inte får se särskilt ofta i London). På min sista dag åkte vi till en strand utanför Huelva för att jag skulle få testa på att surfa, men väl där var havet helt stilla så det blev inget surfande, bara bad och sol. Åkte sen och sa hejdå till hans föräldrar och vidare till Sevilla för att sätta mig på rätt buss till flygplatsen. Allt gick bra och jag kom hem till ett kallt London i shorts och långkofta. Har haft helt underbara dagar och är nu redo för Judiskt nyår till helgen. Puss!

SEVILLA.

Kategori: Jorden runt

Först av allt, rosen i förra inlägget heter Upper Secret. Den ska jag ha i min brudbukett. Nu blir det en bildbomb från Sevilla. Senare kommer resten av bilderna från Punta Umbría.


Så, efter att ha spenderat £140 på att boka om min återresa från 12 december till 12 september kom jag till slut fram hel och ren till Sevilla, lyckligtvis stod tre snälla pojkar och väntade på mig på flygplatsen på lördagkvällen. Efter att ha dumpat packningen hemma hos Damian så gick vi ut och åt spansk smörgås och drack Tequilashots. På söndagen fick jag en lång rundtur i Sevilla, gamla vackra byggnade, utsiktstorn, torg och parker. Kvällen avslutades med Playstation och massa kompisar till Damian som kom för att säga hej. Kort resumé av dom första 1 1/2 dagarna. Snart kommer del två som innehåller lite mer hav och sand. Puss!
 

ROSES.

Kategori: Blommor

Nu funkar internet. Nu funkar inte min dator. Satte laddaren i uttaget igår och då sa det poff. Så, med fullspäckat schema och Spanien på lördag ser det ut som att jag kommer vara utan dator ett tag. Tur att det finns en blogg.se app. Idag jagar jag efter ett namn på den här skönheten:

HARD WORK WORK.

Kategori: Londonlivet

Får bli ett inlägg från mobilen för bredbandet här hemma krånglar lite. Har haft Sofie på besök söndag till torsdag morgon, sen har det varit fullt ös medvetslös på jobbet, därav bloggtorkan. Idag fick jag någonting att bita i när jag och Andy åkte till Sophie's Steakhouse & Bar i Covent Garden för att göra om ett £150 arrangemang i en gigantisk vas. När vi kom dit upptäckte vi att det inte var en utan två vaser. Vi upptäckte också (10.45) att vi var tvugna att vara klara klockan 11 inte 12. Och sist men inte minst upptäckte vi att plasthinken jag hade fått från Flower Station som gjorde kontraktet innan, som jag hade ägnat en timme på Temple åt att fylla med oasis, hönsnät och grönt, inte fick plats i vasen. När jag hade kommit över min första panik så spenderade jag ungefär en 45 min i bak på Andys van och klockan 12 var ett stort, nytt arrangemang på plats. Imorgon åker jag dit för att byta ut det andra. Ska få upp lite bilder från Sofies besök med när bredbandet hoppar igång. Godnatt!