jgradde

NEW EXPERIENCE.

Kategori: Blommor

Kan idag lägga till en erfarenhet på listan - att avskeda någon. Vilket inte alls var kul men ett nödvändigt ont. Jobbar man inte hårt och är man inte 100% noga hela tiden så går det som det går i ett 5-stjärnigt hotell. Imorgon får jag en ny florist och jag känner mig riktigt positiv för första gången på ett antal veckor. Speciellt angående juldekorationerna, vilket vi nästan bockat av helt och hållet nu. Har några fler granar att dekorera i rummen men eftersom vi måste vänta tills rummen är lediga så blir det några om dagen. I slutet av nästa vecka är förhoppningsvis allt inne. Skönt!

Dom nya juldekorationerna, Phalaenopsis och glittriga grenar. 

TODAYS EVENT.

Kategori: Blommor

Brassica, rosor, brunia och murgröna stod för dagens event. Tänker inte trötta ut er med allt tjat om juldekorationerna på hotellet, skulle kunna hålla på en hel dag. Därför nöjer jag mig med att säga - klockan står på 05.45, godnatt!

CELEBRITY BOUQUET.

Kategori: Blommor

Ovan ser ni en helt underbar bukett som min absolut bästa Mikaela gjorde idag till Rita Ora på hennes födelsedag. Vet inte hur stor hon är i Sverige, men här spelas hon rätt mycket på radion i alla fall. På tal om Mikaela så har jag himla tur som har henne. Hon är den enda anledningen till att jag fortfarande jobbar på Corinthia, och jag är tydligen den enda anledningen till att hon fortfarande jobbar på Corinthia. Tur att det är ömsesidigt. Är himla skönt att ha någon att lita på, bolla ideér med och dela med sig lite av ansvaret till - annars hade jag nog blivit galen. Det är nog allt jag har att säga idag, puss!

XMAS UPDATE 2.

Kategori: Blommor


Efter att våran underbara ägare kommit till hotellet för att kolla in juldekorationerna så kan vi dra följande slutsats - han ändrar åsikt väldigt snabbt. För att vara på den säkra sidan så hade Housekeeping sagt åt oss att göra allting precis likadant som förra året, sagt och gjort. Men det var inte bra nog. Vad ägaren älskade förra året hatade han i år. Så efter att ha jobbat 6.30-17 i fredags, var jag och Cristo tillbaka på jobbet vid elva på kvällen, med ett team på 5 starka och smarta grabbar att hjälpa till med allting. Av med dekorationerna på dom gamla julgranarna, av med ljusen, ut med granen. In med nya, på med ljusen, på med dekorationerna. Mer kulor, mindre fåglar, större gran. Det tog oss ungefär fyra timmar vilket inte alls var så farligt, och lyckligtvis fick jag skjuts hem, annars hade det nog tagit två timmar extra på ett antal olika bussar hem. Såhär ser den nya granen i entrén ut, och faktiskt så är den mycket finare än den gamla. Hoppas han blir nöjd denna gången! 

WRITERS PENTHOUSE.

Kategori: Blommor

 

XMAS UPDATE.

Kategori: Blommor

Började klockan elva igår kväll och kom hem strax efter nio imorse. Kan säga som såhär, om jag tyckte att OS var illa, så var det här ungefär tusen gånger värre. Speciellt med housekeeping jagandes efter mig att allt måste vara tipptopp. Hur som helst så är det tack och lov inte jag valt hur träden ska se ut - det är hotellets dekorationer. Måste ärligt erkänna att trädet vi gjorde för the ballroom är ett av de fulaste jag någonsin sett. Silverkulor och en massa fåglar i konstiga färger, vet inte hur dom tänkte när dom köpte in dom här dekorationerna med tanke på stilen i resten av hotellet...? Bild nummer två är på ett utav borden i lobbyn, fick slänga ihop 18 av dom där arrangemangen på sisådär två timmar, med ganska många mosade ilexbär under mina fötter och ganska många sår på mina händer från järneken. Nu är det bara att sitta här och vänta på feedback från ägaren, är mer än lite nervös.

CHRISTMAS IS COMING.

Kategori: Londonlivet

Yes, vare sig ni vill det eller inte så är det sant. Med 10 dagar kvar till 1a december ska vi inatt installera och dekorera alla julgranar i hotellet. Sitter nu och lyssnar på julmusik för att komma i stämning, även om det känns lite konstigt. Önskar att jag hade åkt till IKEA idag för att ladda upp med lite mer julmust - det hade nog fått mig i stämning. Hur som helst, jag hoppas att allt kommer gå bra inatt och att ägaren är nöjd när han anländer till hotellet imorgon eftermiddag. Förra året var han absolut inte nöjd, och slängde ut i princip allting. Det är nog bara att hålla tummarna för att det blir annorlunda i år. Bild från Flickorna på Rådhusgatan förra november.

 

CARNATIONS.

Kategori: Blommor

Ligger i sängen och surfar runt på floristbloggar och bröllopsbloggar och undrar varför de flesta florister inte tycker om nejlikor. Och de flesta icke-florister tycker att det är en begravningsblomma. När jag tänker efter är det nog en av mina favoriter. Den har extremt bra hållbarhet, den kommer i miljontals olika färger (typ), och arrangerar man dom tätt tillsammans så går det inte ens se att det faktiskt är nejlikor. Kolla på dom här bilderna, och kom sen till mig och säg om du fortfarande inte tycker om nejlikor. 
 
Helt okej ändå eller?

HYLLNING TILL LONDONS ALLA MÄN.

Kategori: Londonlivet

Eller när jag tänker efter så kanske jag inte borde hylla londons alla män, det finns säkert skitstövlar också. Men dom jag tänker hylla är dom män som håller upp dörren för mig, låter mig gå på/av bussen före dom själva trots att dom står närmare dörren, dom som låter mig sitta ner på tunnelbanan. Det är dom jag är imponerad av och tacksam över. För såna män har vi inte i Sverige, inte enligt mig i alla fall. Varje sån liten grej gör mig lycklig inombords, vilket ibland kan behövas i en sån här stor stad där alla stressar runt på gatorna för att hinna till sina möten och dejter och hämta barnen på dagis. Det krävs så lite men det ger så mycket. Så tack Londons män för det ni gör. Om jag någon gång får en son ska jag uppfostra honom att göra detsamma. Puss!

Här har vi en annan trevlig man som log mot mig en fredagmorgon klockan 6.30 och sa godmorgon och att mina blommor var väldigt vackra. Tack Kevin Costner, det gör mig också lycklig såklart!

BONUS

Kategori: Londonlivet

"Took a £1000 order for a guest next Saturday before I left today, does that mean I can be off for the rest of next week? Hehe ;)"
 
"Ahahaha. Yes!!! Not quite. But, it does mean that u have worked your arse off and that u deserve an fn bonus! Well bloody done!!!"
 
Lite casual fredags sms mellan mig och min boss. Hoppas helt ärligt att min bonus är en ledig dag, pengar köper inte lycka. Läste för övrigt en artikel igår om att den yrkesgrupp som är lyckligast på jobbet är florister och trädgårdsmästare, känns ju bra!

SHOP PIC.

Kategori: Blommor

Tjolahopp! Kunde helt ärligt inte gå normalt idag. Det gick inte fort och det var korta steg, och trapporna ska vi inte ens tala om. Mikaela skrattade åt mig ett antal gånger när jag stapplade runt på hotellet. Men förhoppningsvis är det borta imorgon. Idag har vi haft en ganska bra dag på jobbet, har inte stressat ihjäl oss och jag gick nästan hem i tid. Ställer alarmet på 04.25 och hoppas på att vakna pigg och fräsh (he-he)!

Insåg inte att bilden var så suddig, men man ser ju i alla fall att det är blommor där. Och en fin kandelaber som Gosia dekorerat!

TECHNICAL ISSUES.

Kategori: Blommor

Så var det ja, jag och tekniken. Vi går liksom inte hand i hand. Vi är som två magneter som gör allt för att undvika varandra, ni vet när man försöker trycka ihop dom åt fel håll. Det funkar bara inte. Tänker inte gå in på detaljer, för detaljerna är tråkiga. Tänker istället ge er en liten uppdatering om dom senaste dagarna. 

Gjorde Actors penthouse med vita rosor, vita spray rosor, tistel och senecio.

Gjorde bröllop med gloriosa, mango callas och orange euphorbia.

Gjorde event för Estee Lauder med vita ranunkler (åh, mina älskade) och murgröna med fina bär.

Och slutligen skulle det komma upp en bild på shopen, men då strejkade internet igen så vi får nöja oss såhär. Förutom att jobba så har jag hunnit med att ha lite fritid, då jag har träffat lite kompisar, spelat fotboll i en park och sen spelat fotboll på riktigt - PÅ RIKTIGT!! Med ett lag som heter Regents Park Rangers. Detta var igår och idag har jag den värsta träningsvärken någonsin. Är det sant att träningsvärk är värst två dagar efter så undrar jag hur jag ska lyckas springa upp och ner för alla trappor i hotellet imorgon. Uppdaterar imorgon hur det går. Nu är det sovdags. Godnatt!

LADY HAMILTON PENTHOUSE TODAY.

Kategori: Blommor


Jag har helt klart dom bästa tjejerna i stan!

DAY OFF IN HEMEL HEMPSTEAD.

Kategori: Londonlivet

Hej! Har haft en mysig ledig dag ute i Hemel Hempstead hos kusinen med familj. Mys, lek och god mat. Har även äntligen tagit mig i kragen och adressändrat hos banken, sisådär tre månader för sent. Så nu är nästa grej på listan att skaffa mig en doktor. Sakta men säkert tar jag mig igenom den där listan. Fick även med mig mina fotbollsskor hem idag. Har bokat in en match på söndag med italienarna och sen blir det provträning för ett lag på tisdag. Imorgon väntar ännu en hektisk dag med tre penthouses och ett event. Dags att sova, puss!

CHRISTMAS BOUQUET.

Kategori: Blommor


Bukett som förmodligen ska ut på hemsidan som en av våra Christmas bouquets. Ligger i sängen och har precis skickat iväg det sista emailet för dagen. Räknade lite på mina timmar förut och har nu gjort 50 timmar på en vecka, vilket inte är så farligt. Då har jag dock inte räknat de oändliga minuter jag sitter på tuben och emailar, gör quotes nerbäddad i sängen, beställer blommor medans jag pratar med mamma och pappa på skype och så vidare och så vidare. Vi får se efter en månad om det fortsätter så här, då kanske det kan vara värt att bemanna lite mer på dagarna så jag faktiskt har tid att göra alla dom där sakerna på jobbet istället för min fritid och lediga dagar. Imorgon är min plan att åka till Hemel Hampsted för att mysa lite med barnen och hämta mina fotbollsskor, för om en vecka har jag provträning med Regents Park Rangers, yeeey! Ska även försöka hinna gå till banken, vilket jag har försökt dom senaste tre månaderna men aldrig lyckats utföra. Hej och hå. Nu ska jag sova, godnatt!

TODAY'S WORK.

Kategori: Blommor


Grindar dekorerade av Mikaela och blomsterarrangemang av mig. Var tre event idag så vi var busy bees som man säger här i londonlandet. Ligger väldigt mycket efter med pappersarbete så jag hoppas att det blir lite tid över till det imorgon. Även fast det har varit ett antal sjukt stressiga dagar, och med över 150 ankomster imorgon så njuter jag av varenda minut. Älskar mitt nya jobb - älskade det gamla med, men det är alltid kul med något nytt. Har himla tur att jag har en så bra tjej som Mikaela med mig dock, skulle nog inte klara mig utan en sådan klippa vid min sida. Nu ska jag krypa ner i sängen. Godnatt!

ZOMBIE LOVE.

Kategori: Londonlivet

Hej! Snabb uppdatering från mobilen. Har nu börjat dom manager på Corinthia Hotel. Hade tre hektiska dagar som start, hoppas att det lugnar ner sig lite när alla hittar sina roller. Men jag njuter varje minut, och ser fram emot att göra det här hur bra som helst tillsammans med mitt grymma team! Igår kväll var det raka vägen hem från jobbet som gällde för en Zombie makeover, och iväg på Halloweenfest i Csmden. Hade en grym natt och på det en lugn söndag. Imorgon kickar vi igång en ny vecka. Puss!