jgradde

ACROSS THE UNIVERSE.

Kategori: Allmänt


Fin solnedgång över Wembley och Londonhusen. Kollar man noga så ser man att bågen över Wembley är tänd, vilket brukar betyda att det är något som händer där. Har faktiskt inte koll på just vad det är som händer där idag dock. Idag fick jag sluta tidigare på jobbet för första gången. Jag var inne för kontrakt och när dom var färdiga halv fyra hade jag inget mer att göra så jag fick åka hem. Riktigt skönt. Och så ledig imorn på det. Då ska jag spendera tid med Nolegårds, och vädret visar på en stor sol över London. Puss!

BRIGHTEST HOUR.

Kategori: Allmänt

Så ligger vi här på vars en sida av sängen igen, med vars en dator i knät. Myspys. Ikväll har Annfie varit mycket duktig och pluggat bartendersaker. Jag har mest chillat och ätit ananas. Bråkat lite med en jobbig spanjor vars favoritsyssla är att kittla mig tills jag nästan dör. Mindre mysigt. Bland det värsta som finns om jag ska vara ärlig. Imorn är det jobb 9-6 som gäller, och imorn anländer även hela familjen Nolegård till den här underbara staden. Puss på det!

UNDERBARA TISDAG.

Kategori: Allmänt



Idag har det varit en sån där perfekt dag. Vet inte varför men jag bara tycker om tisdagar. Solen ville spricka igenom molnen hela dagen och lagom tills jag och Kris skulle åka till Dorsia så lyckades den. Och jag åkte i bara kofta utan att frysa, 28 februari, hur underbart? Och jag slutade 5 och hann ut på en löprunda innan det blev mörkt. Och nu blir det käk som jag har fixat för en gångs skull. Känns bra. Puss!

MONDAY.

Kategori: Allmänt

 
Hej och hå. Idag var det jobb 9-6. Igår tyckte Annfie att jag var lite för stökig och la mina kläder överallt så hon bestämde sig för att spilla lite stearin på min jacka, därför fick jag pälsa på mig ett antal tröjor idag. Men det gick bra för det regnade inte occh var varmt och skönt. Har gjort vaserna till mitt hotell idag. Dom fick röda amaryllis och pussy willow (videkvistar). Kan verkligen inte vänja bort att amaryllis för mig är en julblomma. Nu ska jag hoppa in i duschen, skriver kanske senare. Puss!

SOFT OCH CHILL I HYDE PARK.

Kategori: Allmänt

Efter att ha sovit bort halva dagen så tyckte vi att det var dags att göra nåt av livet. Så vi tog vägen förbi Sainsbury's för att köpa lite picknick och satte oss sedan på tuben mot Hyde Park. Väl där letade vi upp ett fint träd i solen och bara njöt av livet. Ananas, cola, nötter och fint umgänge. Om än lite barnsliga. Men jag gillar dom i alla fall. Helt underbar dag måste jag säga!

101.

Kategori: Allmänt


Så har vi haft våran första utgång i London. Vill ni se bilder från klubben får ni kolla på www.annsofiejohansson.blogg.se för jag står för förfestbilderna. Kul hade vi i alla fall, och lite dimmigt blev det! Hemma runt 5-snåret, var lite lagom tungt imorse. Snart kommer det upp ett till inlägg med massa mysbilder från idag. Stay tuned. Puss!

TRY NEW THINGS.

Kategori: Allmänt

Hej mina fina! Idag har jag testat några saker för första gången. Först testade jag hur det känns att klippa sig med en sax i handen. Det var inte så jätteskönt så jag ska nog låta bli det i framtiden. Det andra jag testade var att somna på bussen och missa min hållplats. Det ska jag nog också försöka undvika framöver. Jag var hungrig, trött, ville hem och det var inte särskilt kul att gå två hållplatser tillbaka igen. Men väl hemma väntade mat på bordet och en mycket bra roommate som jag än en gång vill ge lite cred till. Nu är det fix och sen blir det vin och utgång. Puss!

FREDAGSMYS.

Kategori: Allmänt

Hej alla mina 25 läsare som redan varit inne på min blogg idag fast jag inte skrivit nåt. Hoppas ni tittar in igen så nu får nåt nytt att läsa. Idag har vi fått fina vaser på jobbet att ställa alla blommor i, ska ta bild på det imorn. Vårvädret fortsätter förgylla våra dagar och livet kan inte bli så mycket bättre än såhär. Nu blir det mat och fredagsmys. Ska försöka få mitt hår tvättat idag med. Puss!

TILL SOFIE.

Kategori: Allmänt

SOL PÅ TRAFALGAR SQUARE.

Kategori: Allmänt

Har haft en helt underbar dag. När Annfie åkte för att vinka av sina föräldrar och Emma åkte för att söka jobb så undersökte jag en park i närheten, läste några kapitel på en bänk i solen. Stannade på Sainsburys på vägen hem för att fylla på kylskåpet lite. Kvart över tre hade vi bestämt träff i Covent Garden, en timme tidigt kom jag dit och satte mig på en härlig plats i solen. När alla var på plats gick vi och köpte kaffe och satte oss på Trafalgar Square och njöt av livet. Innan vi åkte hem igen så tog vi vägen förbi Bare Escentuals och hälsade på Linn som för övrigt flyttar till Skottland imorn. Det var min dag det. Puss!

THURSDAY OFF.

Kategori: Allmänt

Hej mina fina. Idag är jag ledig vilket är så himla skönt. Jag ska försöka få lite saker gjort, till exempel maila alla mina uppgifter till min chef så jag kan få lön, till exempel tvätta lite kläder och diska lite porslin. Och ikväll ska jag bjuda på Caesarsallad a la Jessica. Mums!

PUB NIGHT.

Kategori: Allmänt

Pink Large Basket på bild för 70 pund. Det blev en pint på en mysig pub i Bayswater ikväll. Nu ska jag somna gott, det faktum att jag är ledig imorgon gör den här stunden hundra gånger bättre. Puss!

DORSIA NIGHTCLUB.

Kategori: Allmänt

Detta är alltså stället jag var på igår och lämnade vaser. Idag har det varit lagom mycket att göra på jobbet, skönt. Ska snart fixa i ordning mig lite och åka in mot stan för att ta en öl med resten av gänget, sista kvällen för Annfies föräldrar. Måste bara få lite energi först, vi har alldeles för skön säng.

CONTRACTS.

Kategori: Allmänt

Här är tre av kontraktvaserna jag gjorde idag. Kommer inte ihåg exakt vart domma skulle men jag tror det är nåt hotell. Det var alltså inte dom här jag levererade idag till Dorsia. Kvällen har som sagt bjudit på pannkakskalas. Både vanliga och med banan i. Grädde, socker, sylt och nutella. Och så svensk cider på det. Har nog missat att nämna i bloggen att Annfies mamma och pappa är här på besök tills på torsdag. Så hon har lagt jobbsökandet lite åt sidan och kör lite mer på turistlivet nu. Det var det för nu. Puss!

KAFFE OCH KINDER.

Kategori: Allmänt

Älskar känslan av att komma hem när det fortfarande är ljust ute. Idag har det, hör och häpna, varit ganska lugnt på jobbet. Lite ordrar på förmiddagen, lite kontraktvaser på eftermiddagen och vid två åkte jag med Miha till en nattklubb som heter Dorsia för att lämna vaser. Rätt coolt ställe. Utifrån gick det absolut inte att se att det var en nattklubb men på insidan var det helt annorlunda. Kommer upp några bilder senare på vad jag gjorde. Nu ska jag gå och handla ägg, mjöl och mjölk - för det är Pancake Day!

TUESDAY MORNING.

Kategori: Allmänt

Kan säga att jag är lite avis på mina två roommates som just nu ligger och sover gott i varsin säng. Själv börjar jag åtta och hade därför väckning halv 7. Efter jobbet är planen att steka pannkakor eftersom det är Pancake Day idag (Shrove Tuesday). Hörs ikväll!

DAY OFF.

Kategori: Allmänt

Yees, igår var min första lediga dag på exakt 14 dagar. Fruktansvärt skönt. Tanken var ju att gå ut i lördags men våran tredje roommate anlände så sent så vi stannade hemma och drack vin istället. Sen så sov jag bort ungefär halva min lediga dag vilket jag var såå värd. Men sen sken solen och vi satte oss på en buss mot IKEA för att inhandla lite småsaker som vi insett att vi saknat - typ soppskålar och pastaslev. Och så lite flädersaft såklart. Puss!

SVENSKA BLOMSTERBLOGGAR.

Kategori: Allmänt

SATURDAY.

Kategori: Allmänt

Hej. Idag har jag varit ute i shopen och gjort lite kontraktvaser och lite ordrar. Här är en begravningskrans som alla var jätteimponerade av. Känns bra att få beröm! Nu är det förpärla för mig och Annfie, helt underbart att vi har samma storlek på i princip allt från bh till skor så man kan säga att vi har dubbelt så stor garderob. Puss på det!

FRIDAY NIGHT.

Kategori: Allmänt

Äntligen en lugn hemmakväll. Idag kom jag faktiskt hem medans det fortfarande var ljust ute. Och jag hann sova en timme innan klockan ens hunnit slå åtta. Och vi hann gå och handla innan klockan var nio. Nu sitter vi vid vars en dator och slappar, och klockan är inte ens tio. Fruktansvärt skönt. Fler bra nyheter är att jag är ledig på söndag. Och nästa vecka kommer jag göra en normal 40-timmarsvecka istället för dom här galna 60-timmarsveckorna jag prickat av två stycken. Imorn är planen en riktig jävla utgång, vi ska inte vara hemma före 6 på morgonen. Är nog inga problem att klara av det i London verkar det som. Puss!

STAMFORD BRIDGE!

Kategori: Allmänt

Ännu en gång - jag har världens bästa jobb. Idag var jag och Andrea på Stamford Bridge med Andy och Gabor och lämnade blommor för helgens match. Bland det coolaste jag varit med om. Dom två översta bilderna är från Dolce & Gabbanas Lounge. Sen är det jag framför planen. På fjärde bilden ser ni Andrea och Gabor softa i Players Lounge och sista bilden är en av alla receptioner. Bästa dagen på jobbet hittils!

BUKETTER.

Kategori: Allmänt

Okej, vi börjar uppifrån och så går vi neråt. Så får ni en liten sammanfattning av vad min dag gått ut på. På första bilden ser ni en dubbel Circle of Love, för 500 pund. Samma man beställde tre stycken likadana, alltså buketter för 1500 pund. Buketterna skulle levereras till tre olika kvinnor på tre olika adresser med likadana meddelenaden på kortet "Looking forward to see you soon, xxx". Det gör lite ont i hjärtat att göra en sån bukett kan jag erkänna. Andra buketten är bara nån random som jag gjorde till någon, älskar färgerna. Tredje buketten är en Baby Boy, går alltså till ett hem där det nyligen landat en liten pojke. Denna kostar 85 pund. Fjärde buketten är en Aquarelle, alltså inte vårat eget märke Moyses Stevens. Aquarelle slår vi bara in i cellofan utan silkespapper och packar ner i en Aquarelle box direkt. Sista buketten är däremot lite mer speciell. Den ska leveraras imorgon till Clarence House, prins Williams officiella residens. Jag har alltså gjort en bukett till det engelska kungahuset. Känns ganska coolt.
Det här är alltså några av alla buketter jag gjort idag. Nu är jag trött, hungrig och behöver massage. Ska göra något åt hungern i alla fall och försöka koka ihop en god soppa. Puss!

KÄRLEK TILL MIN FINA ROOMMATE.

Kategori: Allmänt

Ingen skräll att jag glömmer minneskortet i datorn när jag nu för en gångs skull hade tid att ta en bild. Idag var det lugnt hela dagen fram tills 10 i 6. Då får vi 6 nya ordrar som måste göras. Så det var bara att gilla läget och sätta igång. 10 i 7 var vi klara och kunde åka hem. Min underbara bästa finaste rumskamrat är verkligen hur bra som helst, maten stod på bordet för andra gången den här veckan när jag kom hem stressad och trött som tusan. Längtar tills jag får ett liv igen. Men som jag sagt tidigare, jag är lyckligast i världen och har fått ett kanonjobb så jag tänker inte klaga. Nu ska vi sätta på en film, puss!

VALENTINES DAY!

Kategori: Allmänt

Okej. Har inte hunnit ta några bilder idag heller. Är ju som sagt en del att göra runt Valentines i London, men nu är det över. Tråkigt fast skönt. Men det känns som att vi kommer ha rätt mycket att göra på jobbet ändå. Londonborna är bra på att skicka blommor till varandra. Imorgon är det 9-6 som gäller. Nu ska jag försöka somna. Puss!

SVERIGE!

Kategori: Allmänt

Har bokat biljett hem till Sverige nu! Åker dit ruskigt tidigt den 22a mars och hem sent den 25e mars. Sisdär fem och en halv vecka kvar. Med tanke på hur fort tiden går här så kommer det nog kännas mer som en vecka än fem. Ville bara säga det. Nu drar jag till Wholefoods för 12 timmars jobb. Puss!

TRÖTTAST TJEJ.

Kategori: Allmänt



Okej, nu är jag tröttast någonsin. Tyvärr kommer jag nog vara ännu tröttare imorn kväll, efter ännu ett 12-timmarspass och totalt 44 timmars jobb på fyra dagar. Men jag ska inte klaga, jag har kul och tjänar pengar på samma gång. Vet inte hur många som kan säga det om sitt jobb i London.

Idag har jag varit på Wholefoods market och gjort buketter. Det är en supermarket med organisk mat och annat, som även har café oh restaurang där man fick ta gratis mat och hur mycket kaffe man ville. Kan behövas lite koffeinkickar när man ska jobba så många timmar. Har varit min egen boss idag eftersom jag var den enda floristen på plats, kändes bra fast lite ensamt. Blir samma ställe imorgon men då blir det nog rätt mycket stressigare. Därför ska jag försöka somna tidigt idag. Puss!

HARD WORK WORK.

Kategori: Allmänt







Såhär mycket blommor har vi i vårat fina glashus nu. Kan säga att det blir rätt trångt när man springer runt femton personer och försöker få ihop 100 buketter och skriva kort och slå in buketterna och göra det ena och det andra. Men glad blir man av alla fina färger och former. På första bilden ser ni alla kontraktvaser som ska leveraras imorgon. På bilderna i mitten är det mest färdiga buketter som ska leveraras på Alla hjärtans dag. Och på den sista bilden är vårat blomhav fotat inifrån butiken. Imorn ska jag till Wholefoods market och göra buketter och sälja lite. Annfie däremot ska till Temple och hjälpa till med inslagning, skriva kort och allt annat runt omkring. Nu ska jag slappa, det är söndag. Puss!

LÖRDAGSARBETE.

Kategori: Allmänt




Okej. Såhär går det till på lördagar. Vi kommer dit allihopa 8 eller 9 på morgonen, beroende på hur mycket som ska göras. Någon gör te/kaffe till alla och vi har ett litet morgonmöte där vi går igenom vad vi ska hinna med och vem som ska göra vad. Oftast delas vi in i par och får en lista med 10-20 special vases som ska göras. På den listan står det vad varje vas ska kosta och vilka blommor/grönt den ska innehålla. När "specialvaserna" är färdiga går vi över till resten. Då plockar man vilken vas man vill och på den sitter en lapp där det står pris och om den är frontfacing, allround eller 3/4 (ses från tre håll). När alla vaser är färdiga och står lastade på vagnar så går vi över till ordrarna för söndagen och även måndagens om vi hinner med. Under hela dagen jobar det 3-5 killar ute och diskar vaser, preparerar blommor och städar. Vi florister slipper alltså allt skitjobb och gör bara det roliga. Jag älskar Moyses Stevens!

SVENSKA SPECIALITETER.

Kategori: Allmänt



Satt och pratade med polska Monica idag på lunchen om typiskt svenska grejer. Hon har jobbat på ett trädgårdscenter utanför Göteborg i några år. Det hon kom ihåg mest var våra flaggstänger, fönsterlampor och röda/gula/bruna hus på landet. Har inte ens tänkt på att nästan inga hus i London har lampor i sina fönster. Konstigt egentligen. Nu ska jag gå och handla, duscha, sova en timme och sen ska jag berätta för er vad vi har gjort på Moyses idag. Puss!

11 FEBRUARI.

Kategori: Allmänt



Ännu en fruktansvärt tidig morgon. Jag försöker alltid vara så tyst som möjligt för att inte väcka Annfie, men denna morgonen vet jag inte riktigt vad som hände. Snubbla på datasladden, välte ett glas med bestick i och inte nog med det så kom Skypeinloggningen på jättehögt. Otroligt nog tror jag inte att hon vaknade, så hon måste sova riktigt tugnt. Idag väntar ett stort antal kontraktvaser på att bli gjorda, hörs ikväll. Puss!

MOYSESFLOWERS.CO.UK

Kategori: Allmänt



Min bukett på Moyses hemsida. Känns lite mäktigt sådär.

BUSY DAY.

Kategori: Allmänt



Idag har det varit en väldigt stressig dag. Har inte ens hunnit ta några blombilder. Det enda jag hann ta kort på var min kaffe som jag avnjöt tillsammans med Annfie på min lunch samtidigt som jag tinade upp mina fötter. Har varit fullt upp på jobbet med förberedelser inför Valentine. På fredagar gör vi även klart alla ordrar till lördagen så att vi kan ha full fokus på kontraktvaserna på lördagen. Ikväll blir det nog en flaska vin och mys hemma, man får unna sig även om man jobbar 14 dagar i sträck. Puss! 

DET SNÖAR IGEN.

Kategori: Allmänt



Kvällens planer fick ställas in, det snöar igen i London och då blir trafiken kaos. Jag vågar inte lämna huset, så nu hänger jag med Damian istället. Såhär glad var han sist det snöade. Puss!

9 FEBRUARI.

Kategori: Allmänt



Idag har jag gjort massa rosbuketter, bland annat denna med 50 stycken large-headed. Kan säga att det var rätt tungt att binda den. Har även pratat lite om Sverige med min första stammis, pinsamt att han vet mer om vad som händer hemma än mig. Köpte en kaffe på Costa utan att visa upp mitt klubbkort, blev jävligt besviken rent ut sagt när jag kom på det. Roligaste nyheten idag var att jag nu ansvarar för kontraktvaserna till ett av Minthotellen, det i Westminster där jag var i tisdags och lämnade vaser. Pav är min lagkompis och ansvarar för deras andra hotell vid Tower Bridge. Han var på Playboy idag och lämnade vaser, var tydligen kaniner som sprang runt och serverade gästerna redan klockan 11 på förmiddagen. Ikväll ska vi till Tyroler och ta en öl när Annfie och Inma stängt på Fresco. Lite får man unna sig även om man jobbar nio dagar i sträck. Puss!

FINBESÖK OCH GERMINI.

Kategori: Allmänt





Hej mina fina! Jobb 9-6 som vanligt. Idag var det min dag i shopen så jag har pysslat ihop lite buketter, rensat ut lite dåliga blommor och fått finbesök med kaffe och kinder av Annfie. Sista bilden är till dig mamma, för den där färgen på Germini går inte att förknippa med någon annan än dig. Dom var hundra gånger finare i verkligheten men jag tror du fattar ungefär hur sjukt fina dom är.

Efter couscousmiddag som min grymma rumskamrat slängt ihop tog vi oss in till Oxford Street och köpte lite svarta, varma kläder för mig att jobba i. Blev två mysiga koftor och en baströja. Nu behövs bara ett par skor som isolerar kylan lite underifrån. Eller ett varmare London. Puss!

ROSES.

Kategori: Allmänt

Typ dom finaste rosorna jag någonsin sett. Ikväll har jag tagit en låång varm dusch och sen bara suttit och pratat med mina huskamrater. Nu pratar jag med mamma och pappa på skype. Tänkte att jag skulle försöka hålla mig vaken tills Annfie kommer hem från jobbet - med min lööön! Imorn är det 9 till 6 som gäller. Ska nog även försöka ta oss in till stan på kvällen och hitta på nåt kul den enda kvällen vi är lediga samtidigt. Puss!

ON THE ROAD

Kategori: Allmänt






Som ni ser på bilderna och som jag berättade imorse så har jag idag åkt runt med en chaufför och levererat vaser. Var på två olika hotell, ett vid Tower Bridge och ett i Westminster. Sen var vi även på Royal Airforce Club och snyggade till blommorna som redan fanns där, fyllde på med vatten och sådär. Det är i princip vad min dag hittills bestått av. Kul att få se London lite från ett annat perspektiv. Puss!

TIDIG MORGON.

Kategori: Allmänt




Hann inte skriva nåt mer igår men det kommer nu istället, 9 minuter i 7 på morgonen. Idag ska jag ut på runda med en chaufför oh lämna vaser på hotell, det är därför jag är uppe så tidigt. Ska bli riktigt roligt! Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på för Annfie jobbar till kvart över 11. Nu måste jag fixa det sista och rusa till bussen!

6 FEBRUARI.

Kategori: Allmänt



Hemma efter en kul dag på jobbet. Har även idag gjort mest kontraktvaser till olika hotell och företag. Lyckades även hälla ut en halv hink vatten på mig själv vilket jag kan lova blev väldigt kallt i det oisolerade glashuset. Kommer upp lite bilder sen ifrån shopen där jag var medan André hade lunch. Nu ska vi äta ugnspannkaka som Annfie lagat!

CONTRACT VASES.

Kategori: Allmänt



Här är en av grejerna jag gjorde igår till ett hotell. Här får man aldrig se stjälkarna i vaserna, det ska alltid vara aspidistra, aralia eller något annat stort blad utmed kanten. Vad vi också alltid gör är en bunt med salal som blir som en stickyta för blommorna. Man binder nästan aldrig blommorna till kontraktvaserna. Vet inte om det är likadant eller annorlunda i Sverige eftersom jag aldrig jobbat på detta sättet hemma.

Nu sitter vi och väntar på att min potatisgratäng med bacon, purjolök och zuchini ska bli färdig. Jag är beroende av zuchini, min absoluta nya favoritgrönsak. Kanske ska lära mig och stava till den också. Sen blir det tidig sängång idag för att ladda upp för Valentinesveckan här. Kommer vara fullt upp varenda dag. Puss!

DET SNÖAR I LONDON.

Kategori: Allmänt



5 feb 12.57

Kategori: Allmänt



Här är lite av vad vi gjorde igår. Jag är så lycklig så det finns inte. Nu har jag förresten ändrat inställning på kameran så att det står rätt datum på korten. Idag är jag ensam hemma till halv fem. Ska försöka få lite gjort, men för det mesta blir det nog sänghäng (eftersom vi inte har någon soffa i vårat rum).

4 februari

Kategori: Allmänt



Lång och stressig dag på jobbet, har gjort sisådär 200 kontraktvaser idag, men jag älskar det. Kan inte säga annat än att jag har haft himla tur som hittat detta jobbet, och fått det. Ny blogg nu med, hoppas Annfie kan lära mig lite mer om blogg.se så att den nån gång i framtiden blir snygg också. Än så länge så ska jag bara försöka få upp lite mer bilder från mitt liv i London så att alla som undrar hur det går för mig ska ha nånstans att se det.

Klockan är snart nio, efter nudelmiddag (eftersom våran spis är lite trasig) så korkade vi precis upp första vinflaskan. Men det snöar här i London så vi stannar nog inne ikväll. Imorn är min första lediga dag på ungefär tre veckor så jag ska sova så länge jag kan. I min egen säng. Puss!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt