jgradde

ÅRSKRÖNIKA - FEBRUARI 2012.

Kategori: Årskrönika 2012

"Första dagen på nya jobbet igår. Trodde att jag skulle få stå vid datorn och skriva ut beställningar och assistera dom andra, men nej, jag fick direkt vara en i gänget och producera gigantiska buketter för leverans över hela london. Idag har vi förberett 200 vaser till Chelsea inför matchen på söndag, som ska fyllas med blommor imorn. Älskar redan mitt jobb. Puss!"
 
2 Februari skrev jag detta på bloggen och var alltså både överraskad och väldigt nöjd med mitt beslut att ta jobbet på Moyses Stevens. Lärde mig från dag ett och blev snabbt inkastad i kontraktvärlden, som jag inte hade minsta lilla erfarenhet av ifrån Sverige. I början av Februari fick vi även lite snö här i London, så när jag inte jobbade myste vi hemma - drack vin, lagade mat i våran studio flat, lärde känna nya vänner som bodde i huset och gjorde snöänglar på bakgården. Redan andra veckan på jobbet blev jag utskickad i London med en chaufför för att leverera vaser till våra kontraktklienter, det var både kontor, hotell och affärer och jag fick se en ny sida av London då mycket av tiden spenderades fast i trafiken i dom centrala delarna. 
 
 
Halvvägs in i Februari hade vi givetvis en riktigt stressig vecka med Alla hjärtans dag och det blev många timmar på jobbet. Jag gjorde även min första Clarence House-bukett och fick följa med till Stamford Bridge för att leverera vaserna till en av Chelseas hemmamatcher, vilket var väldigt mäktigt (speciellt när vi fick gå in i Players Lounge). Den 20 Februari anlände våran tredje roommate Emma och vi gjorde vårat första besök på IKEA för att inhandla lite småsaker till hushållet och såklart - gifflar och flädersaft. Det blev Shrove Tuesdag (englands motsvarighet till Fettisdagen, fast här äter man pannkakor istället) och Annfies föräldrar kom på besök. Jag gjorde mitt första av många besök till Dorsia nattklubb för att leverera vaser, ett väldigt fint ställe. Den 23 Februari hade vi riktig försommarvärme i London och jag mötte upp Annfie och Emma för en kaffe i solen på Trafalgar Square, där vi kunde sitta i bara linne och njuta av värmen. 
 
 
I slutet av Februari provade vi på nattlivet i London för första gången och hade sedan en riktigt härlig bakisdag i Hyde Park, njöt av solen och hade det allmänt mysigt. Familjen Nolegård anlände till stan men dom hann jag inte träffa förrän det var dags att byta blad i kalendern till Mars. 
 

ÅRSKRÖNIKA - JANUARI 2012.

Kategori: Årskrönika 2012

Med hjälp av min gamla blogg, facebook och bilder hade jag tänkt försöka mig på en liten resumé av året som gått. Så för er som inte hängde med från början, eller bara vill gotta er lite i mitt händelserika och framgångsrika år (som jag såklart vill) så är det bara att hänga med nu.
5 Januari visste jag fortfarande inte att jag tre dagar senare skulle sitta på ett flyg mot storstaden. Dagen efter skrev jag såhär på min blogg "Ville bara säga att på söndag åker jag till London på obestämd framtid. Har en anställningsintervju inbokad på måndag kl.11 och en hel del saker jag har tänkt att fixa efter det, engelskt telefonkort och lite annat smått och gott. Får se om jag kommer hem på onsdag igen eller om många, många dagar… Puss!". Och ja, sen gick det ganska fort. Spelade fotbollscup och skrev tenta den lördagen, kollade på killarnas fotbollscup in i det sista på söndagen så vi fick skynda, skynda när pappa skulle köra mig till tåget. Anlände till London och tog en taxi till ett hostel jag bokat i förväg. Hade min första anställningsintervju på måndag morgon och efter det sov jag en natt ute hos Elin, Pete och Vincent innan jag åkte tillbaka till London på tisdagen och fortsatte söka jobb. Den 12 Januari kom nästa uppdatering på bloggen då jag meddelade att jag fått jobb på Fresco, en restaurang som serverar libanesisk mat och färskpressade juicer - och jag var mer än nöjd med det, trots mina £5 i timmen... Jag bodde på ett hostel i Bayswater, träffade en svensk tjej som jag delade ett hotellrum med en vecka, och flyttade sen tillbaka till hostel i väntan på att Annfie skulle anlända. Den 16 Januari blev jag med rum och en vecka senare kom Annfie för att flytta in där med mig. Den 21 Januari var jag lite bekymrad eftersom jag blivit kallad till en intervju i en blombutik, och jag hoppades nästan på att jobbet skulle vara dåligt så att jag skulle slippa fundera ens eftersom jag trivdes så bra på Fresco. Den 26 Januari blev jag erbjuden jobbet och dagen efter tackade jag, heltid som Junior Florist på Moyses Stevens i Temple Fortune, £6.50 i timmen. I slutet av Januari kom mamma och pappa över med en stor resväska full av kläder och jag fick även en väldigt tidig 20-årspresent i form av en Canon G12. Vi var ute och spanade in min nya arbetsplats och samma dag som dom åkte hem gjorde jag mitt första arbetspass där. Det var ungefär vad jag hann med i Januari. Blev inga mängder med bilder tagna men här är några.
 

BACK AT WORK.

Kategori: Londonlivet

Första dagen på jobbet idag efter min 6 dagars ledighet. Och det kändes faktiskt bra att vara tillbaka, speciellt när man får jobba med en så underbar tjej som Mikaela. Vi hittar alltid något att skratta åt och tiden går himla fort samtidigt som vi faktiskt får himla mycket gjort. Väldigt bra kombination. Har inte blivit några bilder tagna idag, jag ska bli bättre på det från och med nu. Jag har inte heller fört över några av julbilderna till datorn. Istället bjussar jag på lite visdomsord som jag hittade på en sida. Nu kryper jag ner eftersom det står jobb på schemat tidigt imorgon. Puss!

JUL HEMMA.

Kategori: Jorden runt

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka i London efter fem underbara dagar på hemmaplan. Har hunnit med att träffa alla mina nära och kära, ätit massa julmat, njutit av lite snö och en massa annat. Imorgon lägger jag in bilderna på datorn så då blir det en lite bättre uppdatering. Tänkte bara säga att jag kom fram oskadd. Godnatt!

Jag bjöd högst för sista köttbullen på julmiddagen, lycklig tjej!

UPDATE.

Kategori: Londonlivet

Hej alla trogna fans! Jag lever. Jag har jobbat som ett litet bi sen i Fredags kväll i princip, så jag har varit lite frånvarande här. Imorgon är sista dagen på jobbet, sen blir det lite julmiddag/drinkar med personalen och sen står min klocka på väldigt tidigt lördag morgon för att hinna med bussen 03.40 - pjuh. Längtar fruktansvärt mycket nu efter alla där hemma, och efter julmust, lussekatter, julgodis, mormors köttbullar och allt annat myspys som hör julen till som jag inte direkt haft ett överflöd av här. Kan inte fatta att det nästan gått ett år sen jag flyttade hit, tiden har gått så sjukt fort och jag trodde aldrig när jag åkte över att jag skulle vara i den positionen jag är nu efter så här kort tid. Nu ska jag packa min väska och sen krypa ner i sängen. Ses snart! 
En av dom första bilderna jag har ifrån London, när mamma och pappa kom över efter några veckor med alla mina kläder och andra nödvändigheter. 

BRIDAL BQ MADE BY MIKAELA.

Kategori: Blommor

Hej och godkväll! Idag har jag varit på svensk radio, för er som missade det - gå in på Musikhjälpens hemsida och lyssna på 07.30-sändningen från den 12 December så får ni höra mig önska en låt. Resten av dagen har det vart massor att göra på jobbet som vanligt, men hade i alla fall ett bra möte med bossen för att gå igenom lite saker då han även meddelade att jag kommer få löneförhöjning i Februari, jippie! Jag och Mikaela tog en kaffe/gnällstund innan vi åkte hem också eftersom vi inte jobbar tillsammans igen förrän på måndag, så det var skönt. Har nu två lediga dagar framför mig, I RAD, känns helt overkligt. Minns inte när det hände senast. Här får ni en bild på en brudbukett Mikaela gjorde till en mycket trevlig och tacksam dam idag. Godnatt!

FRIDAY'S EVENT - BALLROOM.

Kategori: Blommor


Superdupermegafint faktiskt, om jag får säga det själv! Men - det här eventet gav mig huvudvärk från Torsdag morgon ända tills sista vasen var på plats Fredag kväll. För det första kom inte bekräftelsen förrän sent Onsdag eftermiddag, så jag ägnade kvällen åt att organisera en chaufför som kunde ta mig till marknaden för att köpa 9 buntar grenar och miljontals (typ) dekorationer i rosa/lila. Eftersom alla redan hade alldeles för mycket att göra så slutade det med Lawrence i en BMW, kan inte mycket om bilar men jag vet i alla fall att det inte var en kombi. Hälften av grenarna fick vi trycka in i bagageutrymmet på bilen, och knyta fast luckan i nånting under som jag inte vet vad det kallas. Den andra hälften slog vi in så bra vi kunde i sopsäckar och tryckte in i baksätet. Så var bilen full. Då var det "bara" två fulla sopsäckar med dekorationer som skulle få plats. Dom fick bli utspridda lite här och där och tillslut packade vi ihop oss för att åka till Corinthia. 
 
Nästa huvudvärksattack kom när en av chaufförerna hade missförstått ordern "kom och hämta alla tomma vagnar och hinkar i lastkajen" och istället hämtade alla grenar och dekorationer. Tyckte att det var väldigt rent och tomt i lastkajen innan jag faktiskt insåg att allt jag hade köpt på marknaden på morgonen var borta. Så efter lite telefonsamtal med en panikslagen Jessica på linjen så kom mina grejer tillbaka. 
 
Fredag morgon hade jag organiserat för dom tre sista vaserna jag saknade för att få ihop 16 totalt att komma. Vid tolvtiden gick jag ner och hittade dom - men tadaaa, fel vaser! Inte mycket mer att göra då, jag fick använda dom ändå och jag tror inte att någon märkte skillnaden. Förutom detta så var hela jag täckt i glitter i Fredags kväll när jag gick hem, och jag är mer än trött på att surra fast julkulor på grenar. Men som sagt - slutresultatet blev ju inte så illa ändå...
 

ANDRA ADVENT.

Kategori: Blommor

Kan inte direkt säga att jag har någon julkänsla i kroppen, även om jag har ägnat dom tre senaste veckorna åt att brottas med julgranar, glittriga grenar och julkulor till förbannelse. På fem dagar har det hänt mycket och jag har varit allt från extremt positiv och glad till att vara helt förkrossad. Min kära Mikaela meddelade i Fredags att hon säger upp sig, med idag Söndag som sista dag på jobbet. Jag grät och var allmänt miserabel. Gick runt hela gårdagen och undrade vad tusan som skulle hända nu, när jag förlorat min bästa florist och den enda personen jag kan lita på där inne. Kom in till jobbet idag och fick världens bästa nyheter - hon hade bestämt sig för att ge det en chans till! Så idag efter jobbet gick vi till Maxwells i Covent Garden och beställde in en nachotalrik och varsin pint, och spydde galla över allt och alla som irriterar oss på jobbet. Sen tog vi tag i saker och gjorde listor som ska skrivas ut, bestämde vad jag ska ta ansvar för och vad hon ska ta ansvar för. Och när vi pratat igenom allt så bestämde vi att från och med nu ska vi (när det behövs) ta en halvtimme tillsammans i slutet av dagen och ägna den åt att gnälla och förbanna - sen får det vara bra, och när man går ifrån jobbet får man inte gnälla nåt mer till sina nära och kära, som förmodligen är rätt trötta på allt skitsnack. Vi bestämde också att bara vi har julen överstökad så kommer allt bli lättare, och vi kan äntligen få lite ordning på saker och ting. Så ikväll går jag och lägger mig med ny energi, och vet att imorgon kommer vara en bra dag och vi kommer få en massa saker gjorda, för helt ärligt så är vi tillsammans det bästa teamet någonsin och inget kan ta det ifrån oss (inte ens usla Housekeeping). Nu får ni bilder! Royal Penthouse set up från idag.

XMAS ROOM ARRANGEMENT.

Kategori: Blommor

Hej. Snabb uppdatering från sängen, alarmet ställt på 4.20 imorgon för att åka till marknaden. Har haft en underhållande kväll med en email konversation med folk från jobbet. Slutsatsen är att vår kära assistant executive housekeeper är en patetisk lögnare, och att min boss är väldigt trött på att hon slösar allas tid. Vi får se vart det här slutar. Godnatt!

NEW WEEK UPDATE.

Kategori: Londonlivet

Hej mina kära vänner. Idag är jag på mycket bra humör. Vet inte riktigt varför, men förmodligen för att det mesta av julen är klart på jobbet, jag har skickat iväg allt pappersarbete från November, jag har räknat ihop siffrorna från November, vi hade ett bra möte med Housekeeping idag - och ja, det är nog därför jag känner mig positiv. Så positiv att jag efter jobbet gick och köpte nytt smink och sen hör och häpna - handlade mat!!! Första gången på två veckor skulle jag tro (alltså jag har ju ätit under dom två veckorna men bara ordentligt på jobbet och smörgås och te hemma). Nu är jag alltså redo för en ny vecka. Hade en mycket trevlig söndag igår med Björn och Esperana i Winter Wonderland i Hyde Park och sen avslutade vi med middag och god dricka på en mysig pub. Det är nog allt jag har att säga för nu. Puss!