jgradde

DAGENS OUTFIT.

Kategori: Londonlivet

En rolig tanke slog mig när jag ligger här i sängen och slösurfar på lite bloggar. Kan ni tänka er vad spännande det skulle vara om jag som många andra la upp dagens outfit? Typ "svarta jeans - topshop, svart långärmad tröja - h&m, svart fleece - moyses stevens". Så stor variation i mina outfits liksom. Tur att det här inte är en modeblogg. Godnatt!

OLYMPIC PHOTOS.

Kategori: Blommor



EDF och Lloyds, mest bilder på Lloyds men bara för att den var den helt klart finaste sviten. Vet inte exakt vilka bilder jag lagt upp tidigare, men hoppas att det inte är för många samma. Till Paralympics kommer vi att göra EDF Showcase som är nånstans i mitten av OS-parken, har ingen aning om hur vi ska ta oss dit. Vi kommer också göra BP Prestige Pavilion, som jag inte heller har nån aning om vart den ligger eller hur vi ska lösa det logistiskt sett. Sen blir det upprepning av Olympics med lite specialevent på Royal Opera House, Hilton Hotel Tower Hill och nåt tredje ställe på St Martins Lane. Ser som sagt inte fram emot det, men 10 dagar ska jag nog kunna ta mig igenom. Nu ska jag sova, när jag vaknar är Sofie inte långt ifrån mig, muuuums! 

RANDOM HAPPINESS.

Kategori: Londonlivet

Hade ett litet moment av klagan, men sen stannade jag upp och tänkte efter. Och då slog det mig igen att jag har absolut ingen anledning att klaga. Jag ser absolut, absolut inte fram emot Paralympics med nattskift och så vidare, men det är bara att gilla läget och ta sig igenom det. Det är inte så många florister som kommar ha det på sin meritlista. Jag är lyckligt lottad. Och jag är lycklig. Har världens bästa team på Temple, människor som får mig att le och skratta varje dag, underbara kunder som blir så glada för den där lilla extra ansträngningen vi gör för dom. Jag är 20 år, assistant manager hos en av Londons äldsta och mest prestigefyllda florister, jag kan ännu än gång konstatera att jag är den lyckligaste tjejen i världen. Tack för mig! (Om blogg.se-appen funkar kommer det upp två bilder på buketter sen)

Happiness bild från bästa semestern någonsin, med bästa Sofie som är här om mindre än två dagar!!!


 

EXTREME MAKEOVER - ISLINGTON.

Kategori: Blommor

Idag har jag spenderat 6 intensiva timmar med Emma och hennes nya bebis, Flower Station @ Islington. Hon är numera manager där och jag kan säga så mycket som att den förre managern har inte brytt sig det minsta om ordning och reda. Butiken var i kaos. Så idag gjorde vi om hela displayen och började rensa i källaren. Vaser som säkert stått i flera veckor med blommor som börjat ruttna och vatten som inte ens går att beskriva hur illa det luktar. Det är alltså så jag spenderat min lediga dag, men det gör mig inte det minsta. Det är kul att se förändringen, för den är stor. Här är lite bilder från dagen.

1. Del av den nya displayen 2. Del av den nya displayen 3. Min tröja som bråkat med liljor hela dagen

GOING MENTAL.

Kategori: Londonlivet

Det är lite för mycket just nu, även för mig. Grät nästan på jobbet idag när jag kom in klockan åtta och såg att vi inte hade fått några blommor. Med 20-30 ordrar och fyra stora kontraktvaser att göra under dagen så kände jag inget annat än desperation. Klockan halv tio var jag tvungen att lämna tjejerna i ett kaos för att åka och kolla på en venue för ett dop. När jag kom tillbaka vid tolv hade det ordnat upp sig lite, hade fått lite blommor skickat från Flower Station och grabbarna hade klättrat i träden för att klippa ner grönt åt oss. Med ingen tid för lunch har jag för första gången betett mig lite som en bitch på jobbet. Hade inte lika mycket tålamod för korkade frågor idag som jag vanligtvis har. Imorgon är Gemma tillbaka från några dagars semester, ska bli så skönt att ha någon att dela ansvaret med igen så att jag slipper drömma fler mardrömmar om ordrar och kunder och allt annat som kan gå fel. Tog en drink (och åt ordentlig mat mamma) med Emma och ett gäng från Wholefoods efter jobbet, men åkte hem tidigt för att få lite vila. En fin överraskning fick jag idag i alla fall, mina spanska finisar hade laddat upp denna bilden på facebook till mig. Saknar dom!


BUSY MONDAY.

Kategori: Blommor

Med personal på semester och londonborna som är back on track efter sommarveckorna är det inte längre några lugna dagar på Temple. Idag tog jag mig genom förmiddagen med att antal koppar kaffe, åt min lunch vid tre i bilen på väg till ett möte med en galen kvinna från Monckton Chambers, och avslutade eftermiddagen med en cola och Bright Eyes. Jag älskar inte övertid, men när alla går vid 18.30 och jag är själv kvar och kan lyssna på Bright Eyes medans jag gör klart vad som behöver göras, så är det inte så farligt. Imorgon åker jag för att se på en venue till ett dop och sen blir det hårdkörning på Temple igen. Längtar tills Gemma kommer tillbaka på Onsdag, så vi kan dela på ansvaret. Kommer inte ihåg om vi stavar veckodagar med stor bokstav i Sverige. Här är några bilder på en vas jag gjorde till ett event som går av stapeln imorgon.

Eremuris, Delphinium, Sunflower, Hydrangea, Setaria


TRÖTT TJEJ.

Kategori: Londonlivet

Har för andra gången idag varit i en park och druckit öl. Denna gången i Angel med Christian och hans kompisar. Säkert tre månader sen vi sågs sist så det var mycket trevligt. Kom hem nu och la mig på golvet. Nu kommer jag inte upp. Farligt med heltäckningsmatta, det är för skönt att ligga på golvet. Hur som helst, när jag ändå ligger här så kan jag ju passa på att visa er vilken fin klänning jag har på mig. Ett av alla klädesplagg jag fick av Carlota, tack hjärtat!

ST ALBANS WEEKEND.

Kategori: Londonlivet

Hej nära och kära. Har haft ett helt perfekt veckoslut i St Albans med Rachel och gänget. Åkte efter jobbet igår, stannade på Sainsbury's för att ladda upp med vätska och drinkingredienser. Sen njöt vi av eftermiddagssolen på Rachels grannes terass och sen var festen igång. Stannade där hela kvällen, träffade trevliga människor och drack goda mojitos. Idag hängde vi i parken i underbart väder. Kastade lite frisbee och drack öl. Sen kom Craig och hämtade mig och Emma och jag blev precis avsläppt här hemma, efter en Magnum Double Caramel på vägen, mumma! Blev inga bilder tagna igår men här är några från parken.


SOFTISH FRIDAY.

Kategori: Londonlivet

Hallå i stugan. Idag har jag haft en varm men bra dag på jobbet. Hann med rätt mycket av helgens kontraktvaser vilket unedrlättar för morgondagen. Sen gick jag hem och åt pastasallad på balkongen i sällskap av Reena och ett glas vin. Resten av kvällen (typ) satt jag på Skype med mamma, pappa, Petra, Armando och Marie. Gjorde dom sällskap vid matbordet och var även med på en lek. Fem tummar upp för Skype en annars rätt så tråkig fredagkväll. Har idag blivit välkomnad in i vårt A-team av Spale, en utav ägarna. Älskar hur vi fem stycken managers en fredagkväll har en lång emailkonversation om en av våra kontraktklienter. Hej no life! Men imorgon blir det annat. Efter jobbet åker jag och Emma med Rachel ut till hennes nya lya i St Albans för House Warming partaj. Har packat ner den nyinköpta sommarklänningen för imorgon hotar dom med 31 grader, puh. Hörs nog på söndag. Puss!

Pic från Brighton Beach för några veckor sen, liiite kallt i vattnet.


FLOWERS FROM YESTERDAY.

Kategori: Blommor


1. Sample för Artemis Investment 2. Royal Airforce Club 3. Royal Airforce Club

 

THURSDAY 16.08.12

Kategori: Londonlivet

Kan inte fatta att vi redan är halvvägs igenom augusti. Och att om 10 dagar kommer finaste Sofie hit och hälsar på. Och att om 22 dagar åker jag till Damian i Spanien. Och att om 44 dagar kommer mamma, pappa, Petra och Bobby och hälsar på. Livet leker! Idag skickades det ut ett mail till alla på Moyses Stevens som sa att från och med nu är Jessica kontaktperson för alla kontraktklienter, så ringer/mailar dom och vill göra ändringar/lägga till ordrar/klaga så ska allt gå till mig. Kul och jobbigt. Men mest kul. Efter jobbet åkte jag still stan och mötte upp Thomas för middag och spanska/svenskalektion. Nu är jag utmattad. Har lite bilder på telefonen från dagens blomster men den ligger långt bort på laddning och jag orkar inte resa på mig. Får ägna imorgon kväll åt att få upp dom. Nu snor jag istället en bild från våran facebook-sida, på vad våra duktiga florister Kim, Hayley och Monika gjorde på I.C (InterContintal Hotel) under OS. Puss!


CHANGES.

Kategori: Londonlivet

Kände att det var dags för lite förändring här. Får väl se om det blir något annat snart, men jag var trött på det gamla tråkiga temat och bilden så nu får detta duga så länge. Här får ni en mysbild på Emma, som passade på att ta en liten nap förut när jag satt på Skype.


 

MATBLOGG.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit mycket produktiva. Det blev totalt 10 matlådor och två portioner till middag, plus en hallonpaj med custard. Sen blev det lite vin och skrattfnatt. Pratade med Damian och Emilio också på Skype, mindre än en månad nu tills jag åker till Spanien, waaah!!!


 

HEMMA PÅ MIN GATA I STAN...

Kategori:

... finns det en butik. Och i den butiken gick larmet för några timmar sedan. Och i den butiken går larmet fortfarande. Tur att jag är ledig imorgon. Annars hade jag nog blivit galen. Puss!

BOUQUETS!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit äkta florist i en timme. En sån som jag var när jag började på företaget. En sån som gör ordrar för leverans under dagen. Sen var jag tvungen att leva upp till min roll som Assistant manager. Här är dom.

1. Baby boy 2. Purple Vanda 3.Sweet side of red

Jag tror att det jag älskar mest med att vara florist är att ingen bukett eller arrangemang blir det andra likt. Spelar ingen roll hur många Purple Vanda buketter jag gör, så ser dom ändå alltid olika ut.

OCH SÅ LITE BLOMMOR.

Kategori: Allmänt

1. Berry Brothers, måndagskontrakt. 2. Småbuketter till BP's svit i Royal Opera House. 3. Pub Run.

SVERIGEBESÖK.

Kategori: Allmänt

Hade alltså besök ifrån Sverige från torsdag kväll till söndag morgon. Här är en bildbomb ifrån dagarna som har med det mesta. Torsdagkvällen spenderade vi på balkongen med en flaska vin och tända ljus. På fredagen hann vi med det mesta man ska se när man är i London för första gången, bland annat Big Ben, Houses of Parliament, Hyde Park, Piccadilly Circus, Leicester Square, Covent Garden och Trafalgar Square. Efter en stor middag på Maxwells i Covent Garden var jag laddad för nattjobb (eehrm, inte riktigt men...). Så natten mellan fredag och lördag gjorde jag sista top up besöket på OS, och hann sen sova några timmar innan jag blev bortskämd med frukost på balkongen. Sen gjorde vi Camden och åkte vidare till Liverpool Street, promenerade därifrån till London Bridge och hittade en italiensk restaurang där jag åt den godaste lasagnen någonsin. Det fick avsluta minisemestern för Johan innan han åkte hem söndag morgon. Mycket fina dagar, och London har bjudit på riktigt bra väder. Ciao!
 

THIS IS THE FIRST DAY OF MY LIFE, I'M GLAD I DIDN'T DIE BEFORE I MET YOU.

Kategori: Allmänt

 
Blev löjligt lycklig förut när jag efter tio timmars jobb blev överraskad av Rachel med en av dom finaste sångerna jag vet. Att hon kom ihåg sedan flera månader att jag älskar Bright Eyes. Att hon satte på det i min mest kritiska, tröttaste minut. Det gjorde mig rörd. Tack Rach!

THURSDAY DELIVERY.

Kategori:

Idag har jag gjort ett besök på Royal Opera House och ett på Berry Bros. Sen åkte jag tillbaka till Temple, spred ut fem miljoner papper på backen (tur att det inte blåste) och försökte lista ut bästa sättet att trycka ihop alla måndagskontrakt på tre rundor istället för fyra. Ännu en dag fastnade jag för att jag inte hade energi nog att gå hem. Efter ett litet mess up igår med min sömn, då jag på grund av nattpasset sov till klockan fem på eftermiddagen och därför inte lyckades somna förräns 1.30 med ett alarm som var satt på 4. Men nu är jag hemma, har sovit en timme i solen och tänkte sova en till i soffan. Om några timmar kommer Johan!!!

LAZY DAY.

Kategori: Allmänt

Vaknade klockan fem, åt frukost, gick och la mig i sängen igen. Gick upp halv åtta, drack en kopp te, la mig framför teven. Kikade ett avsnitt Grand Design, drack en till kopp te och gick och la mig igen. Det är allt jag har gjort idag. Ställer klockan på 4 för att vara på jobbet klockan 5 imorgon bitti. Efter det ska jag hem och sova bort en dag till för att få energi för sverigebesök! Sent på kvällen åker jag till Golders Green för att möta upp Johan, som under tre dagar (som ser ut at bli soliga och varma) ska upptäcka London med mig. Grymt. Här är min frukostutsikt.

MONDAY MORNING 10.02 AM

Kategori: Allmänt

Vet inte vad jag fortfarande gör vaken efter att ha börjat jobba klockan 10 igår kväll. Börjar tappa greppet lite nu så jag tänker inte ens bädda sängen med dom nytvättade lakanen, jag tänker bara dyka ner med en filt och en kudde. Hade inte energi nog att ta mig hem från jobbet, tills snälla Lawrence erbjöd sig att skjutsa mig. Hittade i alla fall en fin ros på jobbet som jag redan glömt namnet på. Imorgon kommer det förhoppningsvis ett lite mer vettigt inlägg. Godnatt!
 

PURPLE HYDRANGEAS.

Kategori: Allmänt

Sneek peek på den hemligaste av dom hemliga sviterna. Här är det strikt förbjudet att ta bilder, tur att vi är där på natten när ingen kan se oss (förmodligen har dom ett antal CCTV kameror installerade, men i alla fall). Om fem dagar kan jag lägga upp mer. Kan i alla fall berätta att dom här hortensierna har gett oss ett h*lvete. Speciellt i början när det var närmare 30 grader utomhus och deras AC inte fungerade. Hållbarheten var inte på topp om man säger så. Men nu har vi bara två top up's kvar, sen ska allt bort. Längtar!!!

MONDAY OFF.

Kategori:

Idag är jag ledig. Har haft en skön morgon med långfrukost på balkongen och långdusch i badkaret. Nu är jag redo att möta dagen som bjuder på ett besök till jobbet för att fixa lite saket, spanskalektion med Thomas och jakt efter dubbellakan (vet inte om det finns ett ord som heter så, annars uppfann jag det nu) och ett besök på banken om jag hinner det. Här får ni en bild på mitt £3 fynd från H&M. Puss!

SUNDAY MORNING REFRESH.

Kategori: Allmänt

Lite bilder från gårdagens refresh i sponsorsviterna. Nicole Kidman bland flera hos Omega, Joanna med en fackla och disco i OS-arenan. Det var ungefär det. När vi var färdiga där klockan 6 åkte vi till Mizuno på Tottenham Court Road och satte upp 16 vaser till. Strax innan nio stupade jag i säng. Vaknade vid halv ett, pratade lite med hela gänget på Nygatan på Skype, sen somnade jag om igen och vaknade inte förrän kvart i 6. Och nu sitter jag här på Skype igen. Lyckligtvis jobbar jag bara nätter den här veckan så det gör inget att min dag är helt upp och ner. Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 

PRESIDENT OF AZERBAIJAN.

Kategori: Allmänt

När presidenten av Aerbaijan kommer på besök till Royal Opera House måste man förstås ha fina blommor. Här har jag använt Molucella, Celosia och olika rosor. 

FRIDAY AT TEMPLE.

Kategori: Allmänt

Kom på mig själv vid fyratiden igår att jag faktiskt inte gjort en enda vas. Hade fullt upp med en email-konversation med Gem, Kate och Helen där vi från fyra olika ställen i storstaden försökte klura ut vilka blommor som behövde beställas för OS och en miljon andra saker. Samtidigt hade jag en lång sms-konversation med Spale, en av ägarna, om vilken vas vi skulle använda till ett nytt, mycket viktigt, kontrakt. Den gick ungefär ut på att jag skickade massvis med bilder på vaser och han svarade "too glossy", "too white", "too small" och så vidare. Så still slut ställde jag mig för att göra ett kontrakt, tadaa! Applåder tack. Idag tog jag en lååång sovmorgon för att ladda upp inför nattens jobb. Sen tog jag en sväng till Brent Cross för att köpa nya lakan till sängen, men istället kom jag hem med en kjol och lite annat smått och gott. Nu ska jag packa ihop mig och gå till jobbet. Puss!

THURSDAY 02.08.12

Kategori:

Redan augusti, bara tio dagar kvar tills vi ska ta bort alla spår av blommor, växter och vaser i OS-sviterna. Skönt. Nattjobb är inte något för mig. Igår hade jag mitt första vanliga pass i studion på över en vecka. Jag hade saknat det så mycket så jag stannade till tio på kvällen. Det är inte riktigt hela sanningen, men när jag var färdig med alla förberedelser för nattpersonalen var klockan tjugo i nio. Så jag bestämde mig för att vänta in Gemma, Kate och Helen som kom vid nio och så hade vi middag tillsammans. Dom är ju i princip min andra familj nu när dom spanska tjejerna åkt hem så varför inte liksom. Sen gick jag hem och störtade i säng. Nu ska jag göra nåt väldigt duktigt, nämligen promenera ner till Sainsbury's i Golders Green för att handla. Två flugor i en smäll. Sen ska jag göra matlådor och försöka plugga lite spanska. Bjuder på en av mycket få egobilder i den här bloggen. Jag försöker se hård ut när jag använder iPhonen som spegel. Ciao!

HOSPITALITY SUITES, OLYMPIC PARK.

Kategori: Allmänt



Lite bilder från de Hospitality Suites vi dekorerar under OS. Då det är hög sekretess medan OS fortfarande pågår så har jag försökt välja bilder som fokuserar mer på blommorna mer än själva sviten. Håller ni ut tills allt ståhej är över så får ni se mer bilder på sviterna. Dom här bilderna är från tre olika sviter, tillhörande några av de största sponsorerna. Enjoy!